Fyra nyskapande och interaktiva Youtube-klipp

Det var bara en tidsfråga innan det skulle dyka upp interaktiva minispel på YouTube. Det är inga superavancerade alster men de interaktiva klippen bjuder i alla fall stundtals på riktigt häftiga upplevelser. Flera av klippen påminner om de ”peka-och-klicka” -spel som var populära under mitten av 1990-talet, då kombinationen av filmsekvenser och spel var det mest nyskapande sedan en klok uppfinnare kom på idén med skivat bröd. Man kan gott räkna med att utvecklingen kommer att gå mot mer avancerade och påkostade produktioner, särskilt när det gäller reklamkampanjer. Det finns nog inget som sprids så snabbt på nätet som en nyskapande reklamfilm på YouTube.

Här de fyra bästa interaktiva YouTube-klippen just nu.

Linus på linjen

Vi som var med i DDR-Sverige kommer garanterat ihåg att en av höjdpunkterna under TV-kvällen var när Linus på linjen visades. Linus var en streckgubbe med ett hemskt temperament som hittade på konstigheter. Det här klippet är förmodligen det första interaktiva klippet på YouTube. Det laddades upp redan 2008!

Interaktivt gitarrspelande

Om du är en fena på att spela gitarr kan du komponera ihop egna feta riff med det här interaktiva YouTube-klippet. Det finns tolv ackord att välja mellan. Se bara till att hela klippet är nedladdat innan du börjar komponera den nästa stora rockhiten.

Reklamkampanj för pizzakedjan Hell Pizza

Det här garanterat det mest påkostade interaktiva YouTube-klippet just nu. Hell Pizza är en pizzakedja från Nya Zeeland som verkligen har tagit ett nytt grepp kring reklamkampanjer. Staden har tagits över av zombies och en stackars pizzabagare har den otacksamma uppgiften att leverera en pizza till andra sidan staden. Klarar du leveransen? OBS! Inte för känsliga tittare. Inte heller särskilt jobbsäkert. Men väldigt roligt.

Howard Glitch – en surrealistisk odyssé

Om Linus på linjen känns gammalt, gitarrklippet inte faller dig i smaken och zombies inte är din tekopp direkt, så kan du ge dig på utmaningen i det interaktiva spelet Howard Glitch. Musiken gör spelet nästan lite läskigt men bara måste klicka sig igenom hela spelet för att se vad spelet går ut på.