Topp 5 öl reklam på Youtube

När reklammakarna får i uppdrag att ta fram reklamfilmer för öl är det ofta lättklädda kvinnor och sport som blir huvudingredienserna i den färdiga filmen. Det finns dock flera exempel på reklamfilmer för öl som står ut från mängden. Vad de har gemensamt? Stor humor!

Heineken walk-in fridge

Den här reklamfilmen har gått på svensk TV för inte så länge sedan, men den är väl värd en extra titt. Ett holländskt par (Heineken är holländskt) har bjudit in sina vänner till den nya bostaden. Kvinnan visar sin walk-in-garderob och hennes väninnor blir alldeles till sig. Även mannen har en speciell plats i bostaden, men här finns inga kläder – bara öl!

Budweiser Swear Jar

Det här är kanske den roligaste ölreklamen någonsin. En chef på ett kontor kommer på den geniala idén att varje anställd ska lägga några kronor i en speciell burk varje gång man yttrar en svordom. När burken töms ska chefen köpa något speciellt till kontoret. Gissa vad…

Budweiser Wassup

Den som missade Budweisers omåttligt populära reklamfilm från 1999 har tack vare YouTube fått en ny chans. Säkerligen den mest kända reklamfilmen för öl i historien.

Den ultimata ölfabriken

Blanda titelmelodin från TV-serien Knight Rider med en gigantisk Elvis-mundering och en trummis som filtrerar ölen i baskaggarna. Släng in några bodybuilders och ett enormt gelélejon så har man receptet för en klassisk reklamfilm för öl.

Voodoo och öl

Reklammakarna som kom på det här konceptet hade både fantasi och en stor portion humor. Får inte missas!