Elbilarna kommer starkt!

Det är minst sagt elbilarnas tid vi börjar vandra in i nu. Försäljningen av elbilar slår rekord på olika platser i världen och sett till fördelarna med elbilar så tackar nog moder natur oss för att vi mer och mer börjar tänka på hennes välbefinnande. I den här gästartikeln från tjänstebilen.nu kikar vi på tre populära modeller:

Tesla Model S -13


Man skulle kunna säga att Tesla är en lyxvariant av elbilar, och bilmärket producerar endast dessa typer av miljövänliga fordon. Den senaste Model S-bilen är den bäst säljande elbilen i USA och blir högt rankad i vilket test den än utsätts för, kolla in The Verges test här i klippet ovan. Modellen är också väldigt stor och rymlig, vilket inte hör till vanligheterna när man pratar elbilar, dessutom ser den inte ut som en elbil. Det är ett imponerande miljösmart monster som definitivt kommer att tilltala även de mest kräsna av bilägare. Dock är bilen dyr, men i takt med utvecklingen går också priset neråt.

Mitsubishi iMiEV -13


Mitsubishi har haft ett mål att skapa bilar som enbart går på el och de har nu skapat en mycket bra bil i iMiEV-serien. Den är helt eldriven och släpper alltså inte ut några utsläpp, utan drivs helt av sitt stora litiumjonbatteri, vilket innebär att du aldrig behöver besöka macken för att tanka igen. Den är inte så stor, men passar perfekt som stadsbil och laddar snabbt, normal laddning tar åtta timmar men du kan ladda 80 % på 30 minuter. På en laddning kan du åka omkring 15 mil.

Ford Focus Electric -13


Ford har påbörjat resan mot elektriska bilar rejält, och med den senaste modellen ligger man i framkant på utvecklingen mot en mer grön trafik. Bilen är normalstor, men tar dig fortfarande omkring 16 mil på en laddning med 0 % utsläpp. Med elbilar blir förmånsvärdet lågt och det är billigare att köra, så trots att bilen kanske kostar mycket inledningsvis så finns det mycket att vinna när man väljer en elbil. I klippet ser du hur den beter sig i verkliga livet och inte bara i testmiljö – något som definitivt är mer intressant om du funderar på att köpa en.