Fem instruktionerfilmer kring kakel från Youtube

Att kakla är inte så enkelt som det ser ut att vara. Det är många olika saker som man måste tänka på innan man börjar sätta upp sina efterlängtade plattor. Kakel passar utmärkt att använda i rum som behöver ta hand om vatten, speciellt i badrum och i kök, och tekniken för att sätta upp dem består av flera steg. Lyckligtvis finns det gott om instruktionsvideor på nätet idag som mycket bra beskriver hur man går till väga och vad man ska tänka på. Tänk på att om du känner tveksamhet att göra det själv, då bör du kontakta ett proffs, då tex kakel i badrum har betydelse för din hemförsäkring och vad den täcker.

Blir du sugen på att kakla själv, kan jag rekommendera Stonefactory. Man kan spara mycket pengar på att köpa byggvaror på internet

Denna video kommer från Byggahus och berättar om hur du både enkelt och snabbt kan kakla ditt kök. Dessutom tipsar de om enkla saker som du kan göra för att förkorta arbetstiden.
Kakel är en mycket vacker detalj att ha i ett hem och det går alldeles utmärkt att kakla på fler ställen än bara i kök och badrum. Här visar Bauhaus hur man gör en kaklad vägg i ett torrt utrymme.
Det gäller också att använda rätt verktyg när man arbetar med kakel. Keramiskt material kräver speciella verktyg för att man ska få ett lyckat resultat, oavsett om det handlar om att skära kakel eller borra hål i det. I denna video hittar du de speciella verktyg som krävs.

När man ska renovera och sätta nytt kakel så är det viktigt att man river ner kaklet på rätt sätt för att väggen bakom ska bevaras på ett så bra sätt som möjligt. Det kan till och med vara ganska roligt att göra det, som exempelvis denna herre verkar tycka;
Att välja vilken typ av kakel du ska ha är ofta en smakfråga. Det är allt mer vanligt att man använder stora plattor idag, men det är inte utan sina risker. I denna video tipsar FixarTV om några olika kakelvarianter.
Vi avslutar med en reklamfilm från Stonefactory