4 Youtube videos om sommargrillen!

Att vi svenskar är omåttligt förtjusta i allt som har med grillning och grillar att göra är det ingen som ifrågasätter. Vi har i många år älskat att grilla vår mat när sommaren är som bäst, och ska sanningen fram så försöker nog de flesta passa på så fort det ges tillfälle. Det är med andra ord en företeelse som är synonym med den svenska sommaren och det är inte speciellt märkvärdigt att känna doften från grillar under sommarens månader. Vi tänkte här tipsa om lite olika videoklipp som på ett bra sätt behandlar ämnet grillar! Vill också passa på att tacka Egrillen för hjälpen med att leta upp alla grillvideos

Vi tar det från början. För att grilla så behöver du en grill. Vilken grill vi väljer är helt beroende på vad respektive grillare föredrar, och det finns många olika alternativ som lockar. Den klassiska klotgrillen är fortfarande populär, men det är minst lika vanligt att grilla med hjälp av gas och dessutom finns det många idag som bygger sina egna grillar. Här är en video som visar på hur man kan mura en grill, alldeles själv.

När du då står där med grillen framför dig är det dags att sätta igång med förberedelserna. Beroende på vilken grill du väljer att använda är förberedelserna olika, men vanligast är att kol eller kolbriketter används för tillagningen. Det är alltid en utmaning att få till den perfekta glöden, och här du en video som visar hur du får glöden som är allra bäst för grillandet.

Grillen är uppställd, kolen är på gång, nu är det dags för ytterligare förberedelser. En viktig del av grillningen är att ha ett galler som är effektivt, rent och bra. Säkerligen är det inbrända rester kvar på gallret, och för att inte få med dessa osmakliga delar på nästa matbit så måste det rengöras. Clas Ohlson tipsar här om hur du bäst gör rent ditt grillgaller.

Nu är det nästan klart! Det enda som saknas nu är själva maten, och det här är verkligen en smakfråga! Det är nu du på olika sätt har i uppgift att grilla ditt kött, din fisk eller dina grönsaker på det sätt som passar dig och dina medätare bäst. Alla har vi våra favoriter, så se till att ha plats för allt som önskas. Denna video kan förhoppningsvis ge dig lite bra tips om du vill testa på något annat än du är van vid.